BRASÍLIA, CIUTAT DEL FUTUR

Yana Marull

El president Kubitschek volia obrir el Brasil cap a si mateix, explorar el seu territori inexplorat en la immensitat de les selves i sabanes. I tenia molta pressa: «Cinquanta anys en cinc» era el lema del seu govern.

Es volia crear una capital a la sabana, el bell ecosistema d’arbres retorçats i cascades, haÌ€bitat de jaguars, pumes, tucans i guacamais, que dispensa una intempeÌ€rie de sol insuportable durant sis mesos a l’any i pluges torrencials els altres sis.

L’angle recte no m’atrau. Ni la línia recta, dura, inflexible, creada per l’home. El que m’atrau és la corba lliure i sensual. La corba que trobo en les muntanyes del meu país, en la sinuositat dels rius, als núvols del cel, al cos de la dona estimada. De corbes estaÌ€ fet tot l’Univers. L’Univers corb d’Einstein.» OSCAR NIEMEYER


Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a EL MÓN D'AHIR (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos a la teva llibreria.
Volem créixer i volem fer-ho amb tu!
Subscriu-t'hi