BRASÍLIA, CIUTAT DEL FUTUR

Yana Marull

El president Kubitschek volia obrir el Brasil cap a si mateix, explorar el seu territori inexplorat en la immensitat de les selves i sabanes. I tenia molta pressa: «Cinquanta anys en cinc» era el lema del seu govern.

Es volia crear una capital a la sabana, el bell ecosistema d’arbres retorçats i cascades, hàbitat de jaguars, pumes, tucans i guacamais, que dispensa una intempèrie de sol insuportable durant sis mesos a l’any i pluges torrencials els altres sis.

L’angle recte no m’atrau. Ni la línia recta, dura, inflexible, creada per l’home. El que m’atrau és la corba lliure i sensual. La corba que trobo en les muntanyes del meu país, en la sinuositat dels rius, als núvols del cel, al cos de la dona estimada. De corbes està fet tot l’Univers. L’Univers corb d’Einstein.» OSCAR NIEMEYER


Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a EL MÓN D'AHIR (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos a la teva llibreria.
Volem créixer i volem fer-ho amb tu!
Subscriu-t'hi