EL WATERLOO DE KUBRICK

Àlex Gutiérrez

Stanley Kubrick agafa una cullerada de gelat i se la posa a la boca. Tot seguit, talla un tros d’entrecot, l’enforquilla i comença a mastegar-lo. I hi torna amb una cullerada de gelat, abans d’atacar la carn de nou. Som a l’any 1970, en un descans del rodatge de La taronja mecànica, i Malcolm McDowell, l’actor protagonista, li pregunta com és que menja alternant el tall amb les postres. «¿Quina diferència hi ha? Tot són aliments», replica el director. «I, a més, així és com menjava Napoleó.»

 

 

Kubrick afirmava que Napoleó no era el millor home de la història, ni tampoc el més honorable, però sí el més interessant.

Volia 50.000 homes per a les escenes bèl·liques. Com que els extres eren massa cars, va sondejar exèrcits regulars —primer el iugoslau, després el romanès— per si podia comptar amb les seves tropes.

Fukunaga i Spielberg convertiran el projecte en una minisèrie per a HBO. La família de Kubrick els ha cedit tot l’arxiu acumulat pel cineasta durant les dècades que va estar subjugat pel personatge.


Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a EL MÓN D'AHIR (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos a la teva llibreria.
Volem créixer i volem fer-ho amb tu!
Subscriu-t'hi