HONG KONG, A LA FRONTERA DEL TEMPS

Francesc Canals

Com es passa d’un poble de llauradors i pescadors a un port lliure i node del comerç amb l’Imperi Qing? ¿Com es creix d’una població d’uns sis mil habitants a una urbs de set milions i mig?

La Primera Guerra Sinojaponesa (de l’agost del 1884 a l’abril del 1895) va debilitar l’Imperi Qing i les potències colonials no van desaprofitar l’ocasió per clavar noves mossegades al pastís.

La colònia apareix als mapes d’un món novament optimista, on imperen tòpics com el de la prostituta feliç, Bruce Lee o el segell «made in Hong Kong», sinònim de producte barat.

Pròxima fita: 2047, final pactat de l’«un país, dos sistemes». Més difícil serà que s’esvaeixin les barreres psicològiques i polítiques que separen la Xina i el món, vèrtex sobre el qual ha surat Hong Kong des del seu naixement.


Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a EL MÓN D'AHIR (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos a la teva llibreria.
Volem créixer i volem fer-ho amb tu!
Subscriu-t'hi