LES DONES DEL 25 D'ABRIL

Jenn Díaz

L’any de la Revolució dels Clavells, Portugal va recuperar la democràcia. De retruc, les illes de São Tomé i Príncipe van obtenir la independència. I les dones d’aquestes antigues colònies van tenyir de feminisme una lluita que les deixava sistemàticament al marge.

 

 

Celeste Martins Caseiro marxava cap a casa amb un ram de clavells, quan un dels militars revoltats li va demanar un cigarret. Com que no en duia, Celeste li va oferir un clavell, i el soldat se’l va ficar al canó del fusell.

Com succeeix sovint a la història del feminisme, sempre hi ha una causa més important. En aquest cas, la descolonització de São Tomé i Príncipe.

Una manifestació de dones dirigida per Maria do Rosario Barros, el 1974, va fer possible l’inici del diàleg amb el governador per la retirada de l’Administració portuguesa.


Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a EL MÓN D'AHIR (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos a la teva llibreria.
Volem créixer i volem fer-ho amb tu!
Subscriu-t'hi