LUCAS I STAR WARS: L'UNIVERS FET FÀCIL

Àlex Gutiérrez

Els set astronautes que es van enlairar des de Florida rumb a l'Estació Espacial Internacional, el 23 d'octubre del 2007, ho van fer amb una protecció inèdita. Setmanes abans, el 28 d'agost concretament, una criatura peluda de dos metres i divuit centímetres d'alçada va entrar al centre que la NASA té a Houston i, entre gruny i gruny, va entregar una espasa làser als oficials que hi havia congregats. Era l'arma que Luke Skywalker havia fet servir a El retorn del Jedi. Es complien trenta anys de Star Wars i la comunitat científica dedicada a l'exploració del cosmos volia retre homenatge a totes les vocacions despertades al pati de butaques, entre crispetes i refrescos, per la saga espacial creada per George Lucas. El dia del llançament, el cineasta es trobava entre el públic que va voler seguir en directe l'enlairament de la missió STS, que va ser exitosa: la Força els havia acompanyat. El sabre va estar dotze dies en òrbita —més a prop del planeta Tatooine del que havia estat mai— i va tornar d'una peça a la Terra.

Aleshores encara faltaven cinc anys perquè el director anunciés, per sorpresa, que venia la seva empresa a Disney i que es desvinculava d'un dels universos cinematogràfics més ambiciosos i estimats de la cultura popular de la nostra era. Però aquesta franquícia gegant de la indústria de l'entreteniment, que encara s'expandeix en pel·lícules, sèries, novel·les, còmics, joguines, samarretes o tasses de cafè amb forma de Darth Vader, va començar com a projecte improbable —d’aquells que els productors es miren amb recel— d'un jove obsessionat per l'espai i, sobretot, la velocitat. Examinem-ne el Big Bang.

 

Imatges: AA Film archive / Lucasfilm / ALAMY / agefotostock


Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a EL MÓN D'AHIR (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos a la teva llibreria.
Volem créixer i volem fer-ho amb tu!
Subscriu-t'hi