MUSSOLINI VA SER FILL DE LA GRIP

Enric Juliana

La societat concebuda com un feix que cal unir i relligar contra l’adversitat, contra els enemics exteriors i contra els enemics interiors. L’abolició de la democràcia liberal, joguina inservible per a una política viril. La transformació del nacionalisme en règim dictatorial per bloquejar qualsevol intent de revolució col·lectivista. Ordre, nació i propietat. Un poderós moviment de masses i una sofisticada tècnica de cop d’estat. Benito Mussolini, una de les figures més fascinants, inquietants i magnètiques de la Itàlia moderna, és fill de la Primera Guerra Mundial i dels estralls de l’epidèmia més mortal dels darrers cents anys. Mussolini és història i torna a ser actualitat. No s’entén la Itàlia d’avui sense saber qui era el mestre d’escola amb les sabates foradades que va esdevenir Cèsar. Benito Mussolini, el gran magnetitzador, el líder rude, teatral i llest com una fura, que va enamorar milions de compatriotes, va néixer amb la primera gran guerra i va morir amb la segona gran guerra.

La Primera Guerra Mundial va ser un dels accidents més brutals de la història de la humanitat. Una Europa que estava tocant amb la punta dels dits els primers indicis de confort social en les seves grans ciutats, va esclatar com a conseqüència d’una guerra civil suïcida promoguda per reis, industrials i banquers, incapaços de regular les seves operacions de rapinya.

Imatges: Wikimedia Commons


Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a EL MÓN D'AHIR (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos a la teva llibreria.
Volem créixer i volem fer-ho amb tu!
Subscriu-t'hi