NOMENCLÀTOR - HENRY FORD, EL PASSAT QUE TORNA

Ariadna Trillas

El passat sempre torna, i sovint ho fa carregat d’ironia. L’agost del 1899, Henry Martin Ford (1863-1947), el fill primogènit d’una parella de grangers de Dearborn (Michigan) apassionat per la mecànica i que s’havia passat l’adolescència horroritzat davant la perspectiva d’una monòtona vida treballant al camp, es va permetre el luxe de deixar plantada la Detroit Edison Company, una empresa elèctrica que havia cregut en ell, que l’havia contractat i que fins i tot l’havia promocionat a enginyer en cap.Va abandonar una companyia vinculada al mateix Thomas Alva Edison, el pare d’invents com la bombeta elèctrica, a qui admirava profundament.

Ford, l’home que acabaria posant Amèrica sobre rodes amb un dels cotxes més famosos de la història de l’automòbil, el Model T, tenia aleshores trenta-sis anys i una sòlida visió: no més carruatges enganxats als cavalls. Un cotxe. I un cotxe que no fos per a quatre rics. Un cotxe per a les masses.

 

Imatge: Wikimedia Commons/ Run Design

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a EL MÓN D'AHIR (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos a la teva llibreria.
Volem créixer i volem fer-ho amb tu!
Subscriu-t'hi